Aloittaisinko oman sisustusaiheisen blogin?

Sisustus

Moni harrastaa bloggaamista ja yllättävän moni haaveilee ammattimaisesta bloggaamisesta, vaikkakin oman elannon ansaitseminen bloggaamalla onkin Suomessa tuikiharvinaista. Jos suhtaudut sisustamiseen intohimolla ja jakaisit mielelläsi sisustusvinkkejäsi muille, voi oman sisustusaiheisen blogin aloittaminen olla mielekäs ajatus. Oman blogin kautta saat parhaassa tapauksessa lukijoiltasi palautetta tekemistäsi sisustusratkaisuista, mikä voi auttaa sinua kehittymään sisustajana edelleen. Parhaimmillaan blogit ovatkin oivallisia alustoja, jotka keräävät ympärilleen samasta aihealueesta kiinnostuneita harratajia.

Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon aloittaessasi sisustusaiheisen blogin?
Aivan ensimmäiseksi aloittaessasi sisustusaiheista blogia, kannattaa varmistaa, että osaat varmasti kuvata blogin vaatimalla tavalla. Nykyisin blogeissa käydään valtavaa kilpailua eikä massasta erottuminen ole kovin helppoa. Kuvat ovat oivallinen tapa erottua massasta. Vaikka osaisitkin sisustaa hyvin, ei kuvaussilmäsi ole välttämättä yhtä hyvin kehittynyt, joten voikin olla paikallaan osallistua jollekin moninaisista tarjolla olevista valokuvauskursseista. Varmista myös, että kuvauskalustosi riittää hyvien kuvien ottamiseen.

Mieti jo etukäteen postausaiheita sekä -aikataulu. Yritä pysyä tässä aikataulussa. Säännöllinen postaaminen auttaa tuomaan blogille lukijoita sekä sitouttamaan heidät blogiisi. Hanki blogillesi myös some-kanavia, kuten Facebook-sivut. Harkitse myös Twitteriä, Pinterestiä ja muita some-kanavia. Ehkä voisit jakaa ilosanomaasi myös YouTubessa tai muutoin videoiden kautta. Anonyymien blogien aika alkaa olla ohi, joten pyri tuomaan myös oma persoonasi esiin blogissasi jollakin tavoin. Voit ehkä heti alkuun kertoa siitä, mistä sisustusinnostuksesi on saanut alkunsa.

Tutustu blogialustan tarjoamiin mahdollisuuksiin
On tärkeää tuntea valitsemasi blogialustan tarjoamat mahdollisuudet, jotta osaisi hyödyntää niitä riittävällä tavalla. Valitse omaan blogiisi sopiva teema ja pyri luomaan sivustostasi mahdollisimman visuaalinen. Varmista, että tekstiesi lukeminen on mahdollisimman helppoa ja että kommentoiminenkin onnistuu mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Pyri heti alusta lähtien luomaan vuorovaikutusta lukijoidesi kanssa. Näin blogistasi tulee mielenkiintoinen ja lukijat palaavat lukemaan sitä yhä uudelleen ja uudelleen. Kun kommentoit itsekin muiden saman aihealueen blogeissa, saat todennäköisesti omaan blogiisi vastakommentteja.