Mökin sisustus on kehittävää puuhaa

Uncategorized

Mökkikauden alkaminen on kevään parhain hetki. Ennen varsinaista “mökkeilyä” pitää laittaa kaikki tärkeät mökkiä koskevat asiat kuntoon, jotta varsinainen loma tulee sujumaan mukavasti. Paneudutaan kuitenkin tällä kertaa mökin sisustukseen.

Mökki, pihapiiri ja laitteiden kunto tarkistetaan talven jäljiltä, jotta kaikki on kunnossa. Vakuutusasiat, eli peruskotivakuutus tai laajempi kotivakuutus kattaa aina tulipalojen, varkauksien ja myrskytuhojen lisäksi myös tahattomat rikkoutumisvahingot. Asioiden ollessa kunnossa aloitetaan mökin siivous talven jäljiltä. Tavarat, joita ei ole käytetty aikoihin voidaan heittää pois.

Suunnittele ja toteuta kokonaisvaltainen sisustus

Mieti, mikä pöytäliina olisi sopiva verhoihin, entä minkälainen keväinen kukkakimppu maljakossaan sopisi juuri mökin olohuoneen pöydälle. Minkälaisia mattoja keittiössä tarvitaan? Palvelevatko vanhan matot niin sanotusti tarkoitustaan? Sisustus on mukavaa puuhaa, kun valitut materiaalit, huonekalut, verhot ja matot täydentävät mukavasti toisinaan.

Onko perheessä koira, joka on luonnollisesti perheen mukana koko kesän? Eteiseen ja eteisen mattoon kannattaa kiinnittää huomiota. Koira on usein ison osan kesästä ulkona, mutta esimerkiksi sateella tai ukkosella koiraystävä tulee mielellään sisätiloihin lepäilemään.

Taulut, peilit ja julisteet elävöittävät mökin seiniä

Taitavasti maalatut, omaa kiinnostuksen kohdetta lähellä olevat taulut tuovat huoneen seinille lämmintä tunnelmaa. Minkälaisista tauluista sinä pidät? Pidätkö kesäisistä kukkatauluista vai ovatko abstraktit taulut enemmän sinun mieleesi? Käy tutustumassa netissä https://gallerix.fi/ – verkkokauppaan, josta voit hankkia vaikka aidon tuntuisen valokuvataulun Marlon Brandosta, James Deanista, Elvis Presleystä tai jostakin muusta rakastamastasi julkisuuden henkilöstä?

Tutustu gallerix.fi -palveluun

Palvelusta löytyvät kaikenlaiset Taulut sekä perheen pienemmille, äidille, isälle että isovanhemmille. Tarjolla on muotia, grafiikkaa, luontoa ja valokuvausta. Tiesitkö, että kevätsiivouksen- ja sisustuksen aikaan taulut kannattaa hankkia yhtä aikaa sekä kotiin, lahjaksi että mökille. Tiesitkö, että gallerix.fi -nettikaupassa jokainen maalaus, juliste ja tuloste on painettu

200gr MultiDesign -paperille, joka on ympäristösertifioitua materiaalia. Halutessasi voit kehystää mieleisesi kuvat myös mustalla-, valkoisella tai massiivitammella.

Tapetoi ja maalaa seinät

  • Sisustuksessa tärkeää on pureutua sekä pieniin yksityiskohtiin että suureen kokonaisuuteen. Tiesitkö, että vanhaan tai vanhahkoon kesämökkiin saadaan mukavasti tilan tuntua hiomalla ja maalaamalla kaikki kellastuneet vanhat seinälaudat.
  • Sisustuksessa käytettävien seinäpapereiden on hyvä myötäillä mökin sisustuksen värejä. Erilaisten kuosien, kuten pystykuosien käyttö saa tilan näyttämään avarammalta, valkoiset seinät tuovat tilaan kaunista puhtautta.
  • Korit ovat kauniita sisustustuotteita

Koreissa voi säilyttää myös mökillä kaikkia tarpeellista ja mukavaa, kuten lehtiä, hedelmiä, harrastustarvikkeita ja vaikka valmiita käsineitä tai villasukkia.

Uudista huonekaluja ja hanki uusia valaisimia

Mökillä vietetään vain toinen puoli vuodesta, yleensä kesä. Mökillä kannattaa kuitenkin aina sisustaa kaikkia huoneita ja ostaa mökille vaikka uusi lampunvarjostin keittiöön tai makuuhuoneeseen. Kierrätetty tai itse tuunattu jalka- tai pöytälamppu on nerokas idea uuden ilmeen saamiseksi kesämökin perinteiseen ilmeeseen.

Lyhyesti

Nykyään yhä useampi mökkeilijä on ahkera sisustaja. Oletko sinäkin? Mökillä grillataan, uidaan ja saunotaan, mutta myös viihdytään niin sanottujen tavallisten asioiden parissa. Siivotaan, laitetaan ruokaa ja ihaillaan omien kätten jälkeä. Minkälainen sisustustyyli on sinulle se rakkain? Omalla kesämökillä on “lupa vaihtaa vapaalle” ja toteuttaa itseään. Maalaa tauluja, tee käsitöitä tai laita elämäsi parhainta ruokaa. Sisusta, ja tee mökistä unelmiesi asunto, jossa on hyvä rentoutua ja kerätä energiaa tulevan talven varalle.