Verhoile ajoneuvo huikean tyylikkääksi

Uncategorized

Oletko koskaan ajatellut, että myös ajoneuvoja voi sisustaa? Useimmat sisustussuunnittelijat keskittyvät julkisten ja yksityisten kiinteistöjen sekä kotien sisustamiseen, mutta ajoneuvojen sisustuksesta ei juurikaan kuule.

Verhoilu on ollut pitkään suosittu toimenpide erilaisten ajoneuvojen sisustuksessa. Toinen sisustukseen ja auton kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen liittyvä vinkki koskee sekä yksityisessä että yrityskäytössä olevia pakettiautoja.

Autotallien sisustaminen puolestaan on varsinkin miehille mukavaa puuhaa ja monet ovat tehneet siitä mukavan harrastuksen. Joillakin henkilöillä autotalli puolestaan on niin täynnä tavaraa, että tuskin itse sekaan mahtuu. Tutustutaan siis seuraavaksi mukaansatempaavaan ajoneuvojen sisustamiseen.

Huolto- ja pakettiauto edustavaksi tilaa säästävällä toimenpiteellä

Jos olet yrittäjä, niin hanki pakettiautoosi kätevät pakettiauton hyllyt verkosta. Tulevan tilansäästön lisäksi uudet pakettiauton hyllyt pitävät tavarat kauniisti järjestyksessä, jolloin ne ovat työkohteeseen saapuessa helposti löydettävissä. Hyllyjen hankkimisen jälkeen tulet pian huomaamaan, kuinka ajoneuvon tilankäyttö ja turvallisuus optimoituvat.

Valittavinasi ovat älykkäät laatikkoratkaisut, kuten liukukiskot, tilanjakajat ja erilaiset kalustejärjestelmät huoltoautosi ja samalla myös liiketoimintasi tarpeiden mukaan. Kätevät ja tyylikkyyttä tuovat pakettiauton hyllyt ovat lähes välttämätön lisä jokaiseen huolto- ja pakettiautoon. Tee hetkessä todeksi se, mistä olet aina haaveillut.

Ajansäästöä, tyylikkyyttä ja järjestelmällisyyttä

  • Huoltoautossa kulkevat työvälineet, materiaalit, koneet ja laitteet voi nostaa nyt ylös lattialta siistiin järjestykseen pakettiauton hyllyille. Lattiatila jää vapaaksi, et kompastu eikä yksikään työväline ole koskaan enää hukassa.
  • Yrittäjänä voit siis huokaista helpotuksesta. Ajat sujuvasti kohteesta toiseen ja työvälineet löytyvät omilta paikoiltaan. Miten upeaa!
  • Ajoneuvot hyllyt ovat todellinen turvallisuustekijä, sillä mahdollisen, mutta luonnollisesti ei toivottavan onnettomuuden, kuten peräänajon sattuessa tavarat lentelisivät sinne tänne. Enää ei voi tapahtua niin, vaan turvallisuus on tältä osin maksimoitu.
  • Yrittäjälle tulee myös hyvä yleistuntuma varusteistaan, esimerkiksi tarvitaanko jokin uusi työväline ja toisaalta mitään työvälinettä ei enää tarvitse etsiä. Pienellä toimenpiteellä iso asia kunnossa!

Minkälaista on ajoneuvojen sisustaminen?

Keskitytään seuraavaksi erittäin yleiseen toimenpiteeseen, eli ajoneuvojen verhoiluun. Auton ulkokuoren lisäksi verhoilu on asia, johon kiinnitetään paljon huomiota. Verhoilun siisteys ja kunto vaikuttavat usein kahteen tärkeään seikkaan, eli matkustusmukavuuteen ja siihen miltä ajoneuvo näyttää.

Verhoilumateriaaleja on saatavilla runsaasti erilaisia. Markkinoilla on saatavilla verhoiluun sopivia kankaita, nahkaa ja keinonahkaa. Ajoneuvoa voi sisustaa mielensä mukaisesti myös yhdistelemällä erilaisia värejä ja materiaaleja. Mitä auton osia yleisesti verhoillaan? Tutkitaanpa asiaa.

Yleisimmät verhoilun kohteet ovat seuraavat:

  • Ajoneuvon kattoverhoilu ja kattoverhoilun uusiminen
  • Auton sisäosien, kuten etu- ja takapenkkien verhoilu
  • Ohjauspyörän verhoilu kankaalla tai nahalla
  • Penkkien korjaukset ja istuin- sekä selkänojien verhoilut

Verhoiluun käytettävien materiaalien hintaluokka voi vaihdella rajustikin, mutta mitäpä ei tekisi oman ajoneuvonsa vuoksi. Keinonahka on materiaaleista edullisin ja nahka yleisesti kallein. Kankaissa on paljon vaihtelua, sillä monilla on kotona “ikään kuin varalla” kankaita myöhemmin käytettäväksi.

Ajoneuvon voi siis halutessaan verhoilla itse, jolloin kaikki mahdolliset sisustukseen liittyvät kustannukset ovat omien valintojen mukaiset. Auton verhoiluun innostunut Tee-se-itse-mies voi löytää hyviä vinkkejä erilaisista ajoneuvoja koskevista foorumeista tai esimerkiksi suoratoistovideoista. Joillakin vain on homma hallussaan, eli jos olet taitava käsistäsi, niin verhoilu voi olla sinusta helppo ja mukava toimenpide.

Ennen verhoilun aloittamista on hyvä tuntea oman ompelukoneen toiminta ja ompelun perussäännöt. Useammat suomalaiset kuitenkin vievät ajoneuvon suoraan verhoilijalle, jolloin lopputulos on todella näyttävä. Ennen tuunauksen ja verhoilun aloittamista on aina tarpeen suojata auton penkit ja lattiat. Ajoneuvon sisustaminen on tärkeää, sillä se suojaa ajoneuvon kaikkia kuluvia osia ja tuo autoon lisää viihtyisyyttä. Ajoneuvon huolellinen sisustaminen lisää aina myös auton käyttöikää.