Kuinka saada sisustuksen kautta apua kaamokseen?

Uncategorized

Suomessa kesä on valoisaa aikaa, kun taas talvi on pitkä ja pimeä. Moni kärsii kaamoksesta ja pyrkii saamaan siihen apua muun muassa erilaisten kirkasvalolamppujen avulla, mikä onkin toimiva vaihtoehto. Kaamokseen voi saada apua myös lisäämällä omassa asunnossaan tilan ja avaruuden tuntua. Tämä auttaa helposti tuomaan tilaan myös lisää valoa ja vuoden pimein aika kotona sujuu näin hieman mukavammin.

Suosi vaaleita sävyjä

Vaaleat sävyt heijastavat valoa ja luovat helposti lisää tilan tuntua asuntoon. Suomessa monet asunnot onkin maalattu seiniltään valkoiseksi ja tämä selittyy osin sillä, että elämme lähes puoli vuotta pimeässä, joten vaaleat sävyt heijastavat sen vähän valon, joka on saatavissa. Mikäli asuntoon kaipaa kontrastia, voi sitä luoda kirkkailla huonekaluilla, kuten värikkäillä sohvilla. Lisäämällä väriläiskiä tilasta tulee vähemmän kliinisen ja steriilin oloinen ja persoonallisempi.

Vaaleat sävyt toimivat rauhoittavana ja ne ovat melko neutraaleja, eli niitä voi käyttää lähes kaikessa, ilman erityisiä ristiriitoja. Vaalea puu luo esimerkiksi vaikutelman luonnonläheisyydestä ja auttaa saamaan kodikasta tunnelmaa.

Peileillä lisää valoa ja tilaa

Erilaiset peilit ovat hyvä sisustuselementti, joiden avulla asuntoon saa tilan tuntua ja ne voivat kompensoida esimerkiksi ikkunoiden vähyyttä. Peilin voikin laittaa johonkin ikkunan lähelle, sillä ne myös heijastavat ikkunan maisemaa ja tuovat siten hieman lisää luonnonvaloa asuntoon. Monet peilit ovat kehyksineen myös hyvin tyylikkäitä sisustuksessa ja niiden avulla voi saada arvokkaan tunnelman, mikäli asunto on muutoin arkinen.

Luontokuvilla ja tauluilla apua kaamokseen

Erilaiset kesäistä maisemaa esittävät taulut ja luontokuvat ovat aliarvioituja merkitykseltään. Vihreä on tunnetusti rauhoittava väri ja kesäinen maisema seinällä piristää kotia merkittävästi varsinkin silloin, kun ulkona sataa räntää ja auringonpaistetta ei ole näkynyt päiviin. Kuvan voi teettää tauluna omasta suosikkimaisemastaan esimerkiksi kesämökiltä. Silloin luonto on aina lähellä ja hyvät muistot tuovat positiivisen vaikutelman kotiin. Taulut ja valokuvat voi myös kehystää, jolloin niistä saa vielä hieman tyylikkäämpiä.