Käytettyjen sisustustavaroiden ja huonekalujen ostaminen netistä

Uncategorized

Netti on pullollaan kauppoja, aina pienistä kivijalkakauppojen ulkoasultaan vanhahtavista kotisivuviritelmistä suurten korporaatioiden big dataa hyödyntäviin sivustoihin. Sisustustavaroita tai huonekaluja ei kuitenkaan aina tarvitse metsästää kaupoista, vaan niitä voi ostaa myös käytettynä monilta niihin erikoistuneilta sivustoilta. Kierrätyskeskukset tekevät paljon hyvää ja muun muassa tuottavat sähköä kierrätystoimintansa ansiosta.

Vinkkejä käytettyjen huonekalujen ja sisustustavaroiden ostoon

Yksi tärkeimpiä vinkkejä on tehdä tarpeeksi vertailua sivustojen tarjonnan välillä. Vertailu vie aikaa mutta se voi maksaa itsensä nopeasti takaisin, sillä saatat helposti löytää halvemman ja paremman tavaran, joka voi sijaita lähempänä sinua.

Sivustojen sisällä kannattaa ehdottomasti käyttää filttereitä, etenkin jos etsii tuotteita, joita on paljon tarjolla. Esimerkiksi lamppuja saattaa olla myynnissä tuhansittain, joten filtterien käyttö säästää rutkasti aikaa. Kannattaa rajata ostamansa esimerkiksi, sijainnin, hinnan, kunnon tai vaikkapa värin mukaan. Yhtä lailla, erilaisten hakuvahtien käyttö kannattaa. Monessa käytetyn tavaran sivulla, kauppa voi käydä todella kiivaana ja hyvät tarjoukset voidaan viedä käsistä jopa minuuteissa. Hakuvahdin asettamalla saat tiedon välittömästi uusista ilmoituksista, ja näin voit olla ensimmäinen joka ottaa myyjään yhteyttä ja siten saa tuotteen itselleen. Hakuvahdit kannattaa räätälöidä siten, että niitä ei kuitenkaan tule liikaa. Hakuvahdeissa käytettyjä sanoja kannattaa siis harkita sekä sijaintia, mikäli kyseessä on tuote jota ei ole järkevä postittaa.

Joskus kuitenkin kannattaa ostaa tavarat uutena, etenkin mikäli kyseessä on henkilökohtaiset tavarat. Esimerkiksi käytetyt kengät voi sisältää epämiellyttäviä yllätyksiä, jolloin niiden hankinta kannattaa ennemmin tehdä uutena esimerkiksi ecco nettikaupasta, jolloin tietää tarkalleen mitä on ostamassa.

Neuvotteluvaraa on sivustosta riippuen. Yleensä hieman epävirallisemmilla myyntikanavilla, kuten foorumeilla tai erilaisissa sosiaalisen median ryhmissä on varaa neuvotella. Hintaa on mahdollista saada tingittyä tai joissakin tapauksissa esimerkiksi voi pyytää kuljetusta, tai jotain lisätuotetta mukaan. Dialogi kannattaa mutta omat tarjoukset kannattaa pitää kuitenkin realistisena suhteessa ostamansa tavaran laatuun. Liian alhainen tarjous voi vaikuttaa töykeältä. Jos jokin tuote on roikkunut palstalla pitkään, silloin on myös todennäköisempää, että siitä voi tinkiä.

Kuinka välttää sudenkuopat

Valitettavasti nettikaupoissa on usein huijauksia. Onneksi ohjeita seuraamalla monet ikävät kokemukset voi välttää. Nyrkkisääntönä nettihuijauksen vaara on todellinen etenkin kun tuote vaikuttaa liian hyvältä suhteessa hintaan. Uutta, laadukasta kodinelektroniikkaa hyvin halpaan hintaan kaupitteleva siis todennäköisesti on huijari. Nykyaikana, nettikauppojen yleistyessä, nettihuijaukset ovat valitettavasti selvästi yleistyneet ja rikosilmoituksia niistä tehdään jatkuvasti.

Joillakin sivuilla nettihuijarit voi tunnistaa, mikäli niiden profiileilla ei ole ollenkaan tai hyvin vähän palautetta edellisistä kaupoista. Eri sosiaalisen median ryhmissä puolestaan epäilyttävät profiilit jotka ovat liittyneet vähän aikaa sitten kaupparyhmään voivat aiheesta myös herättää epäilystä. Kaikissa nettikaupoissa on aina suuri etu, jos kaupan voi tehdä kasvotusten. Silloin huijatuksi tulemisen mahdollisuus on hyvin harvinaista, ellei tuote ole esimerkiksi väärennös, viallinen tai varastettu. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, ja joskus sisustustavarat ja huonekalut on pakko hankkia postituksen kautta.

Lukuun ottamatta tätä ikävää aspektia, netti on silti erinomainen, taloudellinen ja ekologinen paikka hankkia hyviä laadukkaita huonekaluja ja kodinelektroniikkaa! Maalaisjärki ja kärsivällisyys voidaan palkita erinomaisilla kaupoilla joista jokaisella jää hyvä mieli!