Miten sisustuksen avulla kodista voidaan tehdä mahdollisimman helppohoitoinen?

Sisustus

Sisustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa myös kodin helppohoitoisuuteen. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin tätä tavoitetta silmällä pitäen.

Suosi kodissasi helppohoitoisia pintamateriaaleja
Helppohoitoiset pintamateriaalit auttavat tekemään kodistasi entistä helppohoitoisemman. Laadukkuus ja kestävyys ovat pintamateriaalien tärkeitä ominaisuuksia. Kannattaa suosia myös materiaaleja, jotka ovat aitoja. Esimerkiksi puuvilla on luonteeltaan aivan erilaista kuin polyesteri, mikä kannattaa muistaa myös kodin tekstiilejä valittaessa.

Hyvään lattiaan kannattaa panostaa. Jos lattia on laadukas, näyttää halpakin huoneisto tavallista arvokkaammalta. Huonokuntoinen tai -laatuinen lattia taas saa aikaan päinvastaisen vaikutelman ja jopa arvokiinteistö saattaa vaikuttaa halvalta.

Älä käytä monenlaisia pintamateriaalia yhdessä tilassa. Esimerkiksi 1-2 lattiamateriaalia, jotka on valittu huolella, toimivat kodissa paremmin kuin useampi erilainen materiaali. Sama koskee myös seiniä. Tämä ei tietystikään koske kodin märkätiloja, joissa tulee suosia toisenlaisia materiaaleja kuin kodin muissa huoneissa. Yhtenäiset materiaalit tuovat kotiin käytännöllisyyttä sekä esteettisyyttä.

Huolla pinnat oikein
Pidä kotisi pinnat puhtaina. Huolehdi tästä puhtaanapidosta säännöllisesti. Noudata valmistajan antamia ohjeita. Näin pinnat pysyvät kauniina ja kestävät tavallista pidempään. Erilaiset pinnat vaativat erilaista huoltoa ja viestivät erilaisia asioita. Esimerkiksi puuta voidaan pitää ekologisena ja paikallisena materiaalina. Suomalaisten kotien sisätiloissa on pitkään suosittu puuta pintamateriaalina. Jopa tutkimustulokset ovat osoittaneet, että puulla on hyvä vaikutuksia ihmisiin. Kun kodissa käytetään puupintoja, tulee huoneista lämpimiä, rauhoittavia ja kodikkaita.