Miten käyttämäsi sisustusvärit vaikuttavat sinuun?

Sisustus

Käyttämilläsi sisustusväreillä voi ola yllättävän suurta vaikutusta huoneen tunnelmaan sekä sinuun ja perheeseesi. Onkin tärkeää tietää, miten erilaiset värit vaikuttavat ennen lopullisten värivalintojen tekemistä. Kerromme tässä artikkelissa muutaman hyödyllisen vinkin värivalintojen tueksi.

Miten punaisen eri sävyt sekä oranssi vaikuttavat sisustuksessa?
Punaista eri sävyineen sekä oranssia voidaan pitää mieltä lämmittävinä väreinä. Niiden luoma tunnelma on voimakas sekä vahva. Jos haluat luoda intohimoisen makuuhuoneen, suosi vaaleanpunaista, purppuraa, runsaita kankaita sekä runsaita pehmusteita, säihkyviä kristalleja sekä kiiltäviä metalleja. Etelä- ja Keski-Amerikassa käytetään runsaasti punaista sekä oranssia sisustuksessa, jopa kiviseinissä.

Miten suomalaisten sisustajien suosikit musta, harmaa ja valkoinen vaikuttavat sisustukseen?
Valkoista, mustaa ja harmaata voidaan pitää melko neutraaleina ja värittöminä väreinä ja toimivatkin hyvin sisustuksen pohjaväreinä. Nämä värit voivat auttaa luomaan tilasta rauhallisen ja niitä voidaan käyttää yhdessä kaikkien muiden värien kanssa. Voidaankin sanoa, että nämä värit luovat hyvät raamit sisustukselle ja näiden raamien sisään on mahdollista ikään kuin maalata monia erilaisia, ja -värisiä, sisustuksia. Musta-valkoista sisustusta voidaan pitää klassisena ja modernina, mutta käyttämällä lisäksi harmaan eri sävyjä, voidaan sisustukseen tuoda ripaus pehmeyttä.

Valkoinen heijastaa itsestään muut värit. Sitä kutsutaankin valon väriksi ja se on hyvä kontrasti muille sisustuksessa käytettäville väreille. Sitä voitaisiin kuvata myös tyhjäksi kanvaasiksi tai steriiliksi väriksi, joka voidaan liittää puhtauteen. Minimalistinen ja valkoinen sisustus kuuluvat usein yhteen. Valkoista sisustusta on helppo muokata sisustustyynyillä sekä torkkupeitoilla, jotka voivat tuoda sisustukseen hieman väriä. Myös erilaisia koriste-esineitä, kukkia sekä kynttilöitä voidaan käyttää samaan tarkoitukseen.

Harmaa voidaan yhdistää urbaaniuteen sekä moderniin sisustukseen. Harmaasta löytyy runsaasti erilaisia sävyjä ja harmaa onkin helposti yhdistettävissä muihin väreihin. Myös mustasta löytyy monenlaisia sävyjä. Se on rohkea valinta ja toimii hyvänä yhtenäistävänä värinä sopien sekä moderniin että vanhanaikaiseen sisustukseen. Musta sopii myös leikittelyyn.