Miksi suomalaisissa kodeissa suositaan puuta pintamateriaalina?

Sisustus

Suomi on runsaiden metsien maa ja metsät ovatkin tärkeä luonnonvaramme. Ei olekaan yllättävää, että puuta on suosittu kotiemme pintamateriaalina ja suositaan edelleenkin. Puu sisältää monia positiivisia puolia, joista kerrotaan lisää tässä artikkelissa.

Puu on monin tavoin hyvä valinta, jos suosit kotoilua ja kodikasta sisustusta
Kotoiluun panostavassa sisustuksessa tuodaan puupinnat näkyvästi esille. Puu onkin monin tavoin erinomainen valinta kodin sisustukseen, onhan se samaan aikaan sekä paikallinen että ekologinen materiaalivalinta, jonka on osoitettu vaikuttavan ihmisiin myönteisellä tavalla. Jos huoneeseen halutaan lisää lämmintä, rauhoittavaa sekä kodikasta tunnelmaa, kannattaa suosia puupintoja.

Puupinnat sopivat niin lattioihin kuin seiniinkin
Lattioissa voi suosia puuviimeistelyä esimerkiksi käyttämällä puuverhoilua, lautalattiaa taikka parkettia. Myös seinäpaneeleissa voidaan suosia puupintoja. Myös puiset katot ovat upeita. Esimerkiksi valkoiseksi maalattu puinen sisäkatto on ollut pitkään trendikäs valinta.

Antibakteerisuus on eräs puun hyvistä ominaisuuksista, jonka ansiosta puu soveltuu käytettäväksi myös keittiössä
Kaikkien hyvien omaisuuksiensa lisäksi on havaittu, että puu on materiaalina antibakteerinen. Tämä ehkäisee erilaisten haitallisiksi todettujen mikrobien kasvamista, minkä vuoksi puu onkin käyttökelpoinen materiaali myös keittiössä, jossa on erityisen tärkeää estää tällaisten mikrobien kasvu. Hygieenisyys on keittiössä erityisen tärkeää ja onkin aika upeaa, että puumateriaalit voivat ojentaa auttavan oksansa myös tässä tärkeässä tehtävässä antibakteerisuutensa ansiosta.