Mitä on kotoilu ja kuinka sisustusta voidaan käyttää kotoilun tukena?

Sisustus

Kotoilusta on puhuttu viime aikoina paljon. Mutta tiedätkö mitä kotoilu oikeastaan on ja miten sisustusvalinnoilla voidaan luoda optimaaliset olosuhteet kotoilulle? Jos et tiedä, jatka tämän artikkelin lukemista.

Mitä kotoilu on?
Kotoilu tuo ihanaa vastapainoa kiireiselle arjelle ja työelämän asettamille paineille. Kaiken lisäksi se on nyt myös erityisen trendikästä. Suorituskeskeisyys ei näy, tai ainakaan sen ei pitäisi näkyä, kotoilussa. Jo pelkästään sana kotoilu on pehmeä ja tuo mieleen hitaan hissuttelun. Kielitoimisto määrittelee sanan koti- ja käsitöiden harrastamiseksi, jota tehdään vastapainoksi kiireiselle elämänrytmille. Jos termiä käsitellään laajemmassa mittakaavassa, voidaan se liittää downshiftauksen osaksi. Tämä tarkoittaa siis siirtymistä tavallista hitaampaan ja verkkaisempaan elämäntapaan. Rauhoittuminen on tärkeä osa molempia termejä.

Moni kotoilusta innostunut on sitä mieltä, että ihmisillä on tarve oman elämänrytminsä hidastamiselle, jotta he saisivat vastapainoa nykyiselle maailmantilanteelle, joka aiheuttaa monin tavoin ahdistusta. Erilaisten vaatimusten aiheuttamista paineista ja odotuksista onkin hyvä oppia irtautumaan edes hetkeksi. Nämä vaatimukset ulottuvat nimittäin usein jopa kotiin koskien esimerkiksi kodin siisteyttä ja sen asettamia paineita.

Miten sisustamisella voidaan luoda optimaaliset olosuhteet kotoilulle?
Esimerkiksi puupinnat tuovat tiloihin kotoilun vaatimaa kotoisaan tunnelmaa. Keveys ja ilmavuus ovat sisustuksen avainasioita haluttaessa luoda tiloista mahdollisimman kotoisia. Sirot ja kevyet sohvat ovat nyt suosittuja valintoja. Näiden ominaisuuksien lisäksi mukavuus on erityisen tärkeä valintakriteeri.