Kulta on sisustuksen kuningatarväri

Sisustus

Kulta on sisustuksessa trendikäs valinta. Se auttaa tuomaan kotiin ripauksen luksusta. Lisäksi se auttaa korostamaan muita värejä ja saa ne ikään kuin hehkumaan. Hempeille pastellisävyille kulta tuo syvyyttä sekä eloa. Kultaa kannattaa kuitenkin käyttää sisustuksessa harkiten ja hillitysti, muutoin se menettää tehonsa ja voi tuntua jopa halvalta. Tällä hetkellä on erityisen trendikästä yhdistää kultaa vihreään.

Käytä kultaa vaikkapa valaisimissa
Käytä sisustuksessa esimerkiksi kullanväristä valaisinta. Tällainen vaihtoehto löytyy jopa Artekilta ja klassikkovalaisin onkin aina varma valinta ajattomaan sisustukseen. Myös pöytävalaisimena voi suosia kullanväristä yksilöä. Minimalistiseen sisustukseen kulta tuo ripauksen luonnetta ja luksusta menemättä kuitenkaan överiksi.

Käytä kultaa pienissä yksityiskohdissa ja yhdistele sitä vaikkapa siniseen
Suosi kultaa pienissä yksityiskohdissa, kuten tyylikkäisäs vetimissä. Kulta sopii erityisen hyvin yhteen sinisen kanssa ja tätä parivaljakkoa voidaankin kutsua jo klassiseksi värivalinnaksi, joka sopii esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneessa kromin vaihtaminen kultaan saa aikaan uskomattoman muutoksen, vaikka se saattaakin tuntua rohkealta valinnalta.

Kullanväriset ruokailuvälineet tuovat vaatimattomaankin kattaukseen aivan uudenlaisen ilmeen. Kannattaa kokeilla, ellet usko.

Käytä kultaa yhdessä pastellisävyjen kanssa
Yhdistä rohkeasti kultaa pastellisävyihin, kuten hempeään vaaleanpunaiseen. Näin saat hempeisiin sävyihin aivan uudenlaista eloa sekä syvyyden tuntua. Valitse vaikkapa hempeä pastellisen vaaleanpunainen siro sohva sekä samansävyinen rahi ja yhdistä ne pieneen kullanväriseen sohvapöytään, niin huomaat, kuinka ripaus kultaa vaikuttaa huoneessa.