Kuinka sisustusintoilija aloittaa sisustusaiheisen blogin?

Uncategorized

Blogit ovat jo vuosikausia tarjonneet hyvän vaihtoehdon naistenlehdille. Monen mielestä yksityishenkilöiden pitämät blogit ovat elämänläheisempiä ja käyttäjäystävällisempiä kuin perinteiset naistenlehdet. Jos sinua kiinnostaa sisustaminen, valokuvaaminen ja kirjoittaminen, oman sisustusaiheisen blogin aloittaminen saattaa olla oivallinen ajatus. Näin saat itsellesi avoimen foorumin, jolla voit jakaa omia sisustukseen liittyviä ajatuksiasi ja oivalluksiasi myös muille samasta aiheesta kiinnostuneille. Lue tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun! Parhaimmillaan bloggaamisesta voi tulla sinulle ihkaoikea työ, jonka kautta saat tehdä juuri sitä mistä eniten pidät – sisustaa ja jakaa sisustusunelmiasi muille sisustamisesta kiinnostuneille lukijoille.

Valitse blogillesi alusta

Aivan ensimmäiseksi blogille tulee valita alusta. Monet suosivat WordPressiä, koska jopa WordPressin ilmainen versio tarjoaa monia ominaisuuksia, ja koska alusta on erityisen helppokäyttöinen. Tutustu erilaisiin alustoihin ennen lopullisen valinnan tekemistä, mutta harkitse ainakin WordPressiä.

Valitse tyylisuuntasi ja aloita suunnittelu

Myös sisustusaiheisen blogin aloittamisessa kaiken a ja o on hyvä ja perusteellinen suunnittelu. On erityisen tärkeää miettiä, millaista tyylisuuntaa blogisi edustaa. Suositko esimerkiksi kokovalkoista sisustusta, maalaisromanttista tyyliä, retrohenkistä sisustusta vai jotakin muuta? Vai onko tavoitteenasi esitellä erilaisia sisustustyylejä? On tärkeää itsekin tiedostaa oman blogin tyyli ja pitäytyä siinä. Jos aihealueesi hyppivät ja pomppivat sinne tänne, voi blogisi olla vaikeaa kerätä uskollista lukijakuntaa.

Käytä suunnittelussa vaikkapa mind mapia, johon voit helposti kerätä yhteen ajatuksiasi blogin aiheista ja siitä, mihin suuntaan olet ajatellut blogiasi kehittää. Muista kirjata keksimäsi blogipostausten aiheet ylös vaikkapa pieneen vihkoon tai muistikirjaan, jottet unohda niitä. Toisinaan hyvä idea saattaa tulla vaikkapa keskellä yötä, joten on hyvä, jos pieni muistikirja on aina käden ulottuvilla.

Kuinka rahoitan blogissa tarvitsemieni sisustustavaroiden hankinnat?

Kun katsoo suosituimpia lifestyle-blogeja, tulee helposti tunne, että niiden ylläpitäjät ovat hyvin toimeentulevia ja varakkaita. Kodin sisustus muuttuu tuon tuosta ja blogeissa vilahtelee laadukkaita ja kalliita sisustustavaroita. Tämä saattaa nostattaa tuskanhien sellaisen aloittelevan bloggaajan otsalle, jolla ei ole kovin suuret tulot. Joissakin tapauksissa bloggaaja saattaa joutua turvautumaan lainaan päästäkseen alkuun bloggaajan urallaan. Tällöin on tärkeää vertailla erilaisia lainavaihtoehtoja, jolloin vertailusivustot, kuten Sambla, voivat tarjota suurta apua.

Hyvä uutinen on myös se, että sisustamisen ja sisustusaiheisten blogipostausten ei välttämättä tarvitse tulla bloggaajalle kovin kalliiksi. Jotkut yritykset tarjoavat tuotteitaan jopa bloggaajille lainaan bloginäkyvyyttä vastaan. Osa yrityksistä antaa tuotteita sitä vastaan, että bloggaaja kirjoittaa tuotteista tuote-esittelyn. Monet pienet yritykset saattavat jopa ilahtua siitä, jos asiallinen sisustusaiheinen blogi ottaa heihin yhteyttä ja tarjoaa yhteistyömahdollisuutta blogissa. Voit myös mainita blogissasi, että olet kiinnostunut tekemään yhteistyötä sisustusalan yritysten kanssa, jotta alan yritykset voivat halutessaan ottaa sinuun yhteyttä ja tarjota erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. Muista merkitä yhteystietosi selkeästi näkyville, jotta yhteydenotto on mahdollisimman helppoa!

Luo blogillesi sisustuksesta kiinnostuneiden verkosto

Jotta blogisi pysyisi pinnalla ja herättäisi kiinnostusta, on sille tärkeää luoda sisustuksesta kiinnostuneiden lukijoiden ja muiden bloggaajien verkosto. Tämä vaatii jonkin verran työtä ja vaivannäköä, mutta kannattaa tehdä huolella. Aloita esimerkiksi kommentoimalla suosittuihin alan blogeihin. Muista myös lukijoiden kommentteihin vastaamisen merkitys!