Vuoden 2019 sisustustrendit

Uncategorized

Kotien sisustuksessa alettiin jo vuonna 2018 siirtymään pois päin aikaisemmin niin trendikkäästä kokovalkoisesta sisustuksesta, ja moni sisustaja alkoi käyttää värejä rohkeammin. Tällä samalla linjalla jatketaan myös vuonna 2019, joskin värivalinnat muuttuvat ehkä viime vuottakin rohkeammiksi.

Aurinkoiset värit mukaan sisustukseen
Vuoden 2019 trendikkäimpiin väreihin kuuluvat erilaiset lämpimät keltaisen, kuparin ja persikan värit. Erityisen trendikäs värivalinta on poltettu keltainen. Punaistakaan ei ole kuitenkaan unohdettu, joskin luvassa on jotakin aivan muuta kuin räikeää kirkkaanpunaista – vuonna 2019 tyylikkäimpiä punaisen sävyjä ovat korallinpunainen ja vaaleanpunainen. Vaikka juuri nämä sävyt eivät olisikaan juttusi, ei hätää – tärkeintä on käyttää värejä rohkeasti ja välttää kokovalkoista sisustusta sekä harmaita ja tummia sävyjä.

Jos räikeät sävyt eivät kuitenkaan sovi ollenkaan tyyliisi, voit tuoda väriä sisutukseen myös hieman hillitymmillä pastellisävyillä. Pastellisävyistä erityisen trendikäs on aprikoosi, jota voi yhdistellä sistuksessa esimerkiksi kuparisiin metallipintoihin.

Lämpimät sävyt näkyvät myös kalusteissa
Valkoiseksi maalattujen kalusteiden sijasta vuonna 2019 käytetään keskisävyisiä puupintoja, jotka tuovat mukavasti lämpöä sisustukseen. Mukana on niin rauhallisia ja viimeisteltyjä materiaaleja kuin raakojakin puupintoja. Sen lisäksi, ettei kalusteiden puupinnoissa enää suosita pelkistettyä valkoista, myös verhoilut saavat olla näyttävämmän värisiä. Vaikkapa punaisella tai oranssilla kankaalla verhoiltu tuoli toimii todellisena katseenvangitsijana.

Retron uusi tuleminen
Vuonna 2019 retroilu on sisustuksessa ehdottomasti sallittua. Erityisesti 50- ja 60-luvun tyyliset lämpimän sävyiset huonekalut sopivat vuonna 2019 sisustukseen loistavasti. Erityisen suosittuja tällä hetkellä ovat 50-60-luvulta peräisin olevat tv-tasoiksi soveltuvat senkit sekä tiikkiset istuimet. Myös vanha keramiikka on edelleen suosittua. Rohkeampi retrotyylin fani valitsee jopa seinälleen värikkään retrokuosisen tapetin.

Vuoden 2019 sisustustrendeissä on nähtävissä myös art deco -henkisyyttä. Kalusteissa nähdään esimerkiksi kyseiselle tyylisuunnalle ominaista geometristä muotokieltä. Aikakaudelle tyypillisiä sävyjä nähdään myös sisustuksessa sekä istuinkalusteiden verhoilussa. Yksi trendikkäistä art deco -henkisistä väreistä on esimerkiksi smaragdinvihreä. Todelliset art deco -tyylin ihailijat valitsevat seinilleen jopa tyyliin sopivia tapetteja kultaisin tai kuparisin yksityiskohdin.

Epätäydellisyys ja leikkisyys on sallittua
Sisustusrintamalla on vallinnut pitkään trendi, jossa on tavoiteltu virheetöntä ja täydellistä sisusustusta. Vuonna 2019 siirrytään kuitenkin rönsyilevään tyyliin, jossa voidaan vapaasti sekoitella eri aikakausien tyylejä, hassuja esineitä ja vaikkapa erikoisia matkamuistoja. Länsinaapurissamme sisustusgurujen kodeissa näkyy jo runsaasti jopa kitsch-henkisiä yksityiskohtia – ehkä suomalaisetkin sisustajat lämpenevät näille jossain vaiheessa.

Kimallusta ja peilipintoja
Kupari ja messinki ovat olleet trendikkään sisustajan valintoja jo jonkin aikaa. Vuonna 2019 mukaan astuvat kuitenkin myös kulta ja erilaiset kiiltävät, ylelliset materiaalit, kuten esimerkiksi sametti ja silkki. Nämä saavat kodin näyttämään jopa juhlallliselta, mutta se ei haittaa – vuonna 2019 koti saa olla juhlakunnossa ympäri vuoden! Erilaiset peilit ja peilipinnat ovat myös sisustajien suosiossa. Jos seinillesi ei enää mahdu taulujen ja muiden koristeiden sekaan peilejä, mikset vaikka hankkisi avaruutta tuovat peilipintaiset liukuovet kaappeihisi?

Yhdistele uutta ja vanhaa
Vuonna 2019 ei tarvitse osata päättää, loisitko kotiisi mieluummin modernin vai vintage-tyylisen sisustuksen – tänä vuonna voi nimittäin yhdistellä täysin vapaasti uutta ja vanhaa! Kokeile vaikkapa yhdistää antiikkityylinen pöytä tai sohva muuten moderniin sisustukseen. Kaiken ei tarvitse olla samaa tyyliä tai sopia yhteen, vaan sisustus saa olla rönsyilevää ja kotikutoisen näköistä. Vuoden 2019 trendikkäimpään sisustukseen sopivia kalusteita etsitään muun muassa huutokaupoista ja kirpputoreilta.