Millaiset kasvit ja muodot ovat trendikkäitä sisustuksessa vuonna 2018?

Sisustus

Tutkittaessa kuluvan vuoden eli vuoden 2018 sisustustrendejä ei voida unohtaa myöskään erilaisia muotoja eikä viherkasveja, jotka molemmat tuovat sisustukseen oman lisänsä. Jos haluat tietää, millaisia muotoja ja kasveja kannattaa sisustuksessa suosia ollakseen trendin aallonharjalla, lue tämä juttu, niin saat tietää.

Trendikkäät muodot vuonna 2018
Pyöreä on edelleenkin erityisen trendikäs muoto. Tämä näkyy esimerkiksi amppeleissa ja peileissä. Myös erilaiset malliltaan pyöreät kynttilälyhdyt, jotka voi kiinnittää seinään tai jotka roikkuvat kotona erilaisin kiinnityksin, ovat nyt erityisen trendikkäitä. Suosi myös pyöreitä pöytiä niin kotisi ruokailutiloissa kuin olohuoneen sohvapöytinäkin, jos haluat olla erityisen trendikäs. Moderni kodikkuus on nyt erityisen suosittua ja trendikästä.

Millaisia viherkasveja trendikäs sisustaja valitsee kotiinsa?
Entäpä sitten viherkasvit – millaisia viherkasveja kannattaa valita sisustukseen, jos haluaa olla trendikäs sisustaja? Vuonna 2018 viherkasvit ovat erityisen suosittuja sisustuksessa. Nyt suositaan eksoottisia kasveja. Kirjavalehtisyys sekä tummat ja punertavat kasvit ovat nyt erityisen suosittuja trendsettereiden valintoja.

Viherkasvien suosimisessa näkyy suomalaisten sisustajien kaipuu luonnon keskelle. Suomalaisia pidetään yleisesti ottaen luontoihmisinä, vaikkakin voimakas kaupungistuminen onkin haitannut monen luontosuhdetta. Nyt tämä kaipuu saa näkyä myös sisustuksessa monen sisustajan tuodessa palan luontoa kotiin. Ehkäpä eksoottisten kasvien suosiminen sisustuksessa kielii myös kaukomaiden kaipuusta ja siitä, että kaipaamme entistä enemmän eksoottisia kokemuksia. On hienoa, että nykyisin omat mieltymykset saavat vapaasti näkyä sisustuksessa, ilman, että omat valinnat olisivat jotenkin epätrendikkäitä. Vaikka muotilehtien sivuilla näkeekin usein valitettavan usein sisustusratkaisuja, jotka ovat lähes toistensa kopioita, niin kyllä myös yksilöllisyyden voidaan sanoa olevan trendikästä. On upeaa vierailla kodissa, joka on sisustettu rakkaudella ja jossa näkyy omistajansa mielenkiinnon kohteet sekä ne asiat, jotka ovat omistajalle tärkeitä.